مقدمه :

نیاز روز صنعت :

استفاده از انرژي الكتريكي بدليل مزاياي متعددي كه دارد روزبروز در حال گسترش بوده به تبع آن وسايل الكتريكي بسيار متنوعي در دسترس مصرف كنندگان قرار دارد. هركدام از اين وسايل اساساً جهت كاركرد مناسب نياز به برقي با مشخصات(ولتاژ، جريان، فركانس و …) مخصوص به خود دارد.

ازطرفي توليد ، انتقال و توزيع برق عمدتاً بصورت متناوب با فركانس مشخص(۵۰ يا ۶۰ هرتز) و در سطوح ولتاژ معيني صورت ميگيرد. بنابراين برق در دسترس مصرف كننده برقي متناوب با فركانس و ولتاژ ثابت ميباشد.

با اين حساب لازم است برق موجود به نحوي بصورت مورد نياز تبديل شود. بعبارت ديگر طوري مورد پردازش و حالت دهي (Conditioning) قرار گيرد كه براي وسيله مورد نظر مناسب بوده در عين حال امكان تغيير و كنترل آن در حين كار وجود داشته باشد بطوري كه رفتار مورد انتظار از وسيله حاصل گردد.

الکترونیک صنعتی :

الکترونیک صنعتی به طور کلی زیرشاخه‌ای از علم گسترده الکترونیک است که در آن بیشتر راجع به قطعات الکترونیکی‌ که در صنعت استفاده می‌شوند و همچنین مدارات کاربردی آنها و مشخصات کاتالوگ آنها پرداخته می‌شود.

در این قسمت از الکترونیک قطعاتی همچون ترایاک، تریستورها و دیاگ‌ها، کاربرد فراوانی دارند و بیشتر به توضیح راجع به این مسائل پرداخته می‌شود همچنین در مورد مدارات سوییچینگ و کنترل موتورهای صنعتی نیز بحث می‌شود.

هدف درس :

الکترونیک صنعتی ترکیبی از قدرت,الکترونیک و کنترل است. کنترل به بررسی مشخصه های دینامیک و حالت پایدار سیستم با حلقه بسته می پردازد.

قدرت، وسایل قدرت استاتیک و گردنده را که در تولید، انتقال و توزیع توان الکتریکی بکار گرفته می شوند بررسی می کند.الکترونیک، مدارها و وسایل پردازشگر یا پردازنده ی سیگنال ها را بررسی می کند که برای بدست آوردن هدف‏های کنترلی مطلوب مورد استفاده قرار می گیرد.

الکترونیک صنعتی بر اساس خاصیت کلید زنی عناصر نیمه هادی قدرت پایه گذاری شده است.با پیشرفت تکنولوژی نیمه هادی های قدرت،قابلیت کار با توان و سرعت کلیدزنی وسایل قدرت بطور قابل ملاحظه ای بهبود یافته است.

پیشرفت در تکنولوژی میکروپروسسور ها تاثیر زیادی در کنترل و ایجاد روش های کنترلی برای عناصر نیمه های قدرت داشته است.وسایل مدرن الکترونیک قدرت از نیمه هادی های قدرت که می توانند به ماهیچه تعبیر شوند و میکروالکترونیک که مشابه استعداد مغز می باشد،استفاده می کنند.

امروزه الکترونیک صنعتی جای مهمی در تکنولوژی مدرن یافته است و در محصولات توان بالای گوناگون بکار گرفته می شود. به عنوان نمونه می توان از کنترل کننده های دما،کنترل کننده های روشنایی،کنترل کننده های موتور،منابع تغذیه،سیستم های propulsion خودروها و سیستم های ولتاژ بالای با جریان مستقیم یا HVDC نام برد.تعیین محدوده ای برای کاربردهای الکترونیک قدرت دشوار است.بخصوص که با روند فعلی توسعه ی عناصر قدرت و میکروپروسسورها نمی توان مرز نهایی آن را مشخص نمود.

 

جزوه الکترونیک صنعتی دانشگاه علم و صنعت ایران سال 96:

در این جزوه ی 49 صفحه ای دست نویس شما میتوانید با مسائل و موضوعات پایه ای مطرح در الکترونیک صنعتی خصوصا کاربرد آن در درایو انواع موتورها آشنا شوید که خواندن این جزوه را به عنوان یک منبع مختصر مفید در کنار جزوه الکترونیک صنعتی دکتر فتحی که در سایت ایران پاور اخیرا قرار داده شده است و تقریبا میتوان گفت مکمل با این جزوه است را به شما توصیه میکنیم.

مباحث و سرفصل های مطرح شده در این جزوه :

1.مقدمات-جایگاه الکترونیک صنعتی ، کاربردها ، ساختار

2.مطالعه ساختار المان های قدرت (تریستور ، ماسفت و آی جی بی تی)

3.روش های کموتاسیون و حفاظت تریستور و روش تست تریستور

4.اساس کار موتورهای DC و کنترل دور آن ها

5.موتور براشلس BRASHLESS و ساختار ساده برای راه اندازی آن

6.موتورهای پله ای یا stepper motor ها و مدار درایور آنالوگ برای این موتورها

7.اساس کار موتورهای AC و کنترل دور موتور القایی

 

دانلود رایگان از ایران پاور :

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید