نماد سایت ایران پاور

شبیه سازی مقاله خودروی برقی

شبیه سازی خودروی برقی

شبیه سازی خودروی برقی

مقدمه :

امروزه  تمایل کشورهای مختلف به انرژی های تجدید پذیر گسترش شدیدی یافته است. انرژی های تجدید پذیر بر خلاف انرژی های تجدیدناپذیر و سوخت های فسیلی آلودگی محیطی نداشته و در اکثر نقاط کشورهای مختلف قابل دسترسی هستند. یکی از متداول ترین انرژی های تجدید پذیر انرژی حاصل از خورشید است . که میتواند به صورت های مختلف مانند استفاده از سلول های خورشیدی و یا برج های گرمایی و سایر روش ها مورد استفاده قرار بگیرد.

انرژی خورشیدی همچنین دارای ویژگی های منحصر به فردی نیز هست که برخی از آن ها عبارتند از قابلیت اطمینان دسترسی آسان و فراگیر، هزینه پایین راه اندازی و نگهداری نسبت به سایر منابع نظیر توربین های بادی و زمین گرمایی اشاره کرد.در استفاده از انرژی باد و همچنین استفاده از انرژی خورشیدی با استفاده از سلول های خورشیدی بسیار مهم است که حداکثر توان را بتوانیم از این انرژی ها دریافت کنیم. در طول سالیان مختلف الگوریتم های مختلفی برای سلول های خورشیدی پیشنهاد شده است . که با استفاده از آن ها حداکثر توان سلول خورشیدی میتواند دریافت شود که به این عمل MPPT یا ردیابی نقطه ی حداکثر توان گفته میشود.

همچنین بخوانید » ردیابی نقطه حداکثر توان چیست؟

همچنین بخوانید » شبیه سازی MPPT به روش آشفتن و مشاهده در مبدل افزاینده و اینورتر

امروز در سایت ایران پاور میخواهیم مقاله ای معتبر در زمینه ی سلول های خورشیدی و مبدل معرفی شده در این مقاله را شبیه سازی کنیم. مبدل پیشنهاد شده توسط این مقاله که در خودروهای برقی قابل اجراست  از مزایای مناسبی بهره میبرد

که برخی از آن ها عبارتند از »

  1. مد های کاری مختلف و کاربردی در این مبدل
  2. مد کاری شارژ باتری خودروی برقی  از طریق شبکه برق AC
  3. مد کاری شارژ باتری خودروی برقی از طریق سلول خورشیدی (سولار )
  4. مد کاری فلای بک یا استفاده از باتری خودرو برای عملکرد موتور
  5. عملکرد مدار با سلول خورشیدی در حالتی که حداکثر توان از سلول خورشیدی دریافت میشود ( MPPT )
بلوک دیاگرام شارژر

 

شکل بالا دو روش متداول برای شارژ باتری خودروهای برقی را نشان میدهد. بخش a شارژ باتری با استفاده از شبکه برق AC را نشان میدهد و بخش b موجود در تصویر بالا شارژ باتری خودروی برقی را با استفاده از سلول خورشیدی نشان میدهد. از قابلیت های مهم شبیه سازی حاضر این است که هر دو روش بالا با استفاده از یک مبدل ارائه شده قابل پیاده سازی است.

همچنین بخوانید » شبیه سازی الگوریتم inc به منظور mppt به همراه فیلم آموزش کامل

ساختار کلی مبدل مورد نظر

همانطور که از شکل بالا قابل مشاهده است این مبدل میتواند باتری خودروی برقی را به دو روش شارژ کند »

روش اول »استفاده از شبکه برق AC برای شارژ باتری خودروی برقی

در این روش شارژ باتری خودروی برقی به صورتی انجام میشود که جریانی که از شبکه ی برق AC کشیده میشود کاملا هم فاز با ولتاژ شبکه باشد.در این شرایط ضریب توان مبدل مورد نظر بسیار به مقدار مطلوب ما یعنی 1 نزدیک خواهد شد.

روش دوم »استفاده از سلول خورشیدی (SOLAR)

در این روش به جای استفاده از شبکه برق AC ، باتری خودروی برقی با استفاده از سلول های خورشیدی انجام میشود. در این روش بسیار مهم است که حداکثر توان ممکن از سلول خورشیدی دریافت شود و از الگوریتم MPPT در آن استفاده شود.

مقایسه برخی نتایج شبیه سازی با نتایج ارائه شده در مقاله :

شکل موج ولتاژ و جریان شبکه در حالت شارژ باتری با شبکه برق AC
ولتاژ و جریان شبکه در شبیه سازی
ولتاژ شبکه و جریان سلف L1 در مقاله
جریان سلف در شبیه سازی

آنچه پس از خرید دریافت خواهید کرد »

 

 برای دریافت این شبیه سازی اینجا کلیک کنید.

‫0/5 ‫(0 نظر)
خروج از نسخه موبایل